Center for Undervisningsmidler, UCC og Microsoft inviterer til årets store it-pædagogiske netværksarrangement hos Microsoft i Hellerup.

Skolereformens fokus på elevernes mangeartede læringsformer er rammen for Netværksfestivalen 2014. Her stiller vi spørgsmålet: Hvordan sætter vi med it faglig turbo på undervisningen i en anderledes og varierende skoledag?

Vi gentager succesen fra i fjor, hvor 250 it-vejledere, skoleledere, konsulenter og lærere mødtes i Hellerup til Netværksfestival. Skolens virkelighed har med skolereformen og nye Fælles Mål siden da forandret sig radikalt. Det har de teknologiske præmisser for didaktikken også – det gør de nemlig konstant. Med keynotes, sessioner, FabLabs, dialog og netværksaktiviteter sætter vi i år fokus på:

  • Autentisk læring i felten
  • Bevægende læring
  • 3D-print
  • Robotterne og kodning
  • Datafangst
  • Gamification
  • Det 21. århundredes kompetencer

Keynotes:

Christiane Vejlø portræt

I sin keynote giver radiovært og gadgetekspert Christiane Vejlø sit bud på, hvordan en fremtidssikret skoledag baseret på nutidens teknologi ser ud. Gennem sin egen 6 årige datters optik giver hun et bud på, hvordan vi tænker alt fra tablets til wearables ind i hele den forlængede skoledag.

Ole Sejer Iversen portræt

Digital fabrikation og design skal i folkeskolen bidrage til elevernes digitale dannelsen og Bildung 2.0. Professor Iversen sætter med sit oplæg rammen for deltagernes efterfølgende eget arbejde i fablabs. Han formidler nyeste viden på området og stiller skarpt på de nye læringsformer, som et eksperimentelt fablab@school praksisfællesskab bringer ind i skolen.

 

Lars Goldschmidt giver os sit bud på, hvordan vi med booster skolereformen. Der er tændt op i Twitter-grillen under hans keynote, hvor han på scenen bliver besvarer spørgsmål og kommentarer live.

Lars Goldschmidt giver os sit bud på, hvordan vi med booster skolereformen. Der er tændt op i Twitter-grillen under hans keynote, hvor han på scenen bliver besvarer spørgsmål og kommentarer live.